Dier van de maand

Dier van de maand: Kittens

Weldra wordt het mooier weer. De katten gaan zich voortplanten en zowat overal zullen kittens opduiken.

Kittens zijn speels en nieuwsgierig. Als ze drie weken oud zijn, beginnen ze met elkaar te spelen en 'tikkertje' te doen. Een kitten legt een hinderlaag voor een broertje of zusje en zet de achtervolging in. Spelen is erg belangrijk voor een kat, want zo leert hij om te gaan met andere soorten. Als volwassen dier zal hij zich meer in zichzelf terugtrekken en bijvoorbeeld met zijn eigen schaduw spelen of met zijn spiegelbeeld.

Als u een kat kiest als huisdier, moet u zich eerst enkele vragen stellen. Waar woont u? Hebt u kinderen? Hoeveel tijd kunt u aan het dier besteden? ... Het zijn stuk voor stuk belangrijke vragen, die u zullen helpen de juiste gezel te kiezen.

Let zeker op het volgende wanneer u een kitten gaat adopteren: de ogen moeten goed open zijn, zonder tekenen van ontsteking; de neus moet vochtig zijn, maar zonder slijm; de oren moeten schoon zijn en vrij van oorsmeer; de tanden moeten zichtbaar zijn en wit; de mond moet roze zijn en het tandvlees mag niet ontstoken zijn.

Of het nu een gevonden of gekregen kat is, of een raskat, hij wordt vast en zeker een fijn, lief knuffeldier. Ondeugend, nieuwsgierig, maar ook onafhankelijk: u zult zijn persoonlijkheid waarschijnlijk nooit helemaal kunnen doorgronden.

 

Lees er hier meer over: 'Een kat in huis: enkele tips'.

 

Contact

Indien u vragen heeft of meer uitleg wil gelieve ons te contacteren.

Contacteer ons