Welk ras past bij mij?

Welk ras past bij mij?

Maak geen overhaaste keuze en kies zeker geen hond op basis van 'ik vind deze er mooi of lief uitzien', of 'kijk, deze vindt ons leuk, hij komt onmiddellijk spelen!'. Vergelijk de aankoop van een hond niet emotioneel, maar eerder zoals de aankoop van een wagen. Een gezin met 5 kinderen koopt een monovolume en geen sportieve cabrio.

 

Stel jezelf dus eerst volgende vragen:

  • Wensen wij een actieve hond.
    Met andere woorden, hebben wij voldoende tijd om minstens 2u of 3u per dag met hem bezig te zijn. Actieve rassen, zoals een Duitse herder, American Stafford, Beagle, ... zullen enkel gelukkig zijn wanneer zij de nodige beweging krijgen.
  • Hebben wij voldoende plaats?
    Indien je op een klein appartement woont of in een huis zonder tuin, is een Duitse herder geen optie. Stem dus de grootte van uw hond af op uw beschikbare ruimte.
  • Hebben wij ervaring met honden?
    Houdt er rekening mee dat bepaalde rassen bekend staan om hun 'harde' kopje. Deze hebben een strenge en rechtlijnige aanpak nodig. Wanneer deze honden de juiste opvoeding genieten, zullen ook zij uitgroeien tot de trouwe vriend waarnaar u op zoek bent. Geen ervaring en toch uw hard verloren aan een 'hard kopje'? Schrijf jouw viervoeter dan snel in aan een hondenschool. Jullie hebben beiden nog heel wat te leren!